zondag 29 juni 2014

zondag 29 juni - vertrek 9.45u - wat bewolkt - 12 gr. - koud
later wordt het wat meer zon door de wolken
Gisteravond lekkere lamsvlees gegeten in het hotel, eerst even gevraagd of de kok een beetje voorzichtig wilde zijn met de zoutpot.
Via een omweg via het pingvellir meer met uitkijk over een rotsspleet en met heel helder water
richting Reykjavik (36/35/1) Even gestopt in Hveragerdi voor een bakje koffie met gebak, niet zo'n trek,
maar we wilden even sjoerd zijn verjaardag vieren. Hier zie je ook in het dorp overal stoom uit de grond komen. Sommigen gebruiken de stoom om brood te bakken. Er zijn ook restaurants die hun eten hierop bereiden. Onderweg ook gestopt bij een stoomwinningcentrale, en daar een rondleiding gekregen.
De IJslanders betalen 1 euro per dag aan heet water en elektra. De hete lucht uit de grond zorgt voor goedkope voorzieningen, mag ook wel bij de extreem hoge prijzen voor voedsel en kleren.
In hotels is er ook altijd zeep met een citroengeur om de lichte zwavelgeur van het hete water te maskeren.
Al vroeg in het hotel om 14uur ( de rit op zich duurde 2 uur). Even heerlijk ontspannen op de hotelkamer,
je wordt op een gegeven moment een beetje moe van alle indrukken. Hebben de ticket geboekt voor de vlucht morgen om 16.30u (ned. tijd 18.30). Tijd om de weblog bij te werken en voor sjoerd om de voetbalwedstrijd te zien. Hebben voor een eerst een grote tv op de kamer. Morgen nog even een rit van 2uur, via een omweg langs het bleu lagoon meer. Dan zit deze prachtige reis er al weer op.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten