zondag 21 juni 2015

zaterdag 20 juni, bezichtiging Graz
15min. nadat we de winkelstraat hadden verlaten en na een bakje koffie in een straat verder, liepen we naar het eind van het plein om met de lift omhoog te gaan naar een kasteel hoog op de berg. Daar hoorden we allemaal sirene's en zagen een traumahelicopter. We klommen naar beneden en zagen alle trams stilstaan.
Dachten eerst aan een staking, maar op het plein aankomend waren we omringd door wel 50 ambulances en politewagens en massa's politie en reddingswerkers. We werden op het plein vastgehouden en dachten aan een terroristische aanslag in het gebouw voor ons. We hadden wel door dat dit niet normaal was.
We zagen ineens brancards met mensen erop langs ons heen gaan, en vroegen ons steeds meer af, wat er aan de hand was, en wat te doen. Op dat moment vroeg de politie ons het plein te verlaten via een steeg die ze daar vrij voor hielden, de rest werd afgezet. Nadat we de binnenstad hadden verlaten, vroegen we de mensen wat er loos was en hoorden we van de dollemansrit van een gestoorde man, waarbij 100 mensen
overreden waren, met 3 doden en 34 zwaar gewond. We kwamen er achter dat op het bankje waar sjoerd op me had zitten wachten, 15min. later , degene die er toen zat, was doodgereden.  Deze rit was begonnen op de plek waar onze auto was geparkeerd en alle straten waar we net liepen, iedereen was omver gereden.
Aangezien er een onweer losbarstte en we toch behoorlijk onder de indruk waren, zijn we maar weer naar het hotel gegaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten