woensdag 22 juni 2011

niagara 19/20/21/22 juni - dag 82/83/84/85

19 juni - zondag - 345 mijl (555km) = 6.5 uur vertrokken om 8.30
Van Chicago naar Sandusky via Hw90 tolweg. Daar een camping gevonden om 15.30U
Gelijk al op de TV alarmbellen en bericht dat we hogere grond moesten opzoeken, want die avond liepen de rivieren daar over. Maar ja , waar is dat precies. De naam Sandusky werd ook genoemd, maar we zagen ook allemaal tenten staan, dus dachten we als die blijven, kunnen wij ook blijven. Het regende in ieder geval flink.
Ook veel steekvliegen en de hele nacht aan het vliegen vangen geweest. We stonden op een aardig dure camping.
*
20 juni - maandag - 269mijl (433km) 5.5 uur - vertrokken om 9.00 uur
Van Sandusky naar Grand Island (Buffalo) vlakbij de Niagara watervallen. Bewolkt en mistig. Om 14.30uur op een campground achter een hotel. Konden gebruik maken van de america pas en dit betekent voor de helft van de prijs. (normaal 60dollar). Daar stonden erg weinig campers, dus de ruimte. Maar wel weer steekvliegen,
dus binnen gebleven.
*
21 juni - dinsdag - Niagara watervallen
Van alle kanten bekeken, het was indrukwekkend. Met de boot er voor langs en via de trappen aan de zijkant.
Drijfnat geworden, maar wel machtig dat je zo dichtbij kan komen en het overgeweldigend lawaai van de waterval zo dichtbij mee maakt. Met een boemeltreintje naar drie kleine eilanden gegaan, vanwaar je de brede rivier wild naar de vallen ziet gaan. In een restaurant met uitzicht op de watervallen gegeten. Ze maken heerlijk gebruik van alles met de prijs. Maar dit kan je verwachten.. Naar een film geweest over de waterval en die was ook leuk. Ook een aquarium bezocht, maar dit viel goed tegen. Sóchtends om 8.00 uur vertrokken en 0m 17.00 uur weer op ons camp plekje. We hadden heel erg benauwd en warm weer. Maar de zon scheen wat en we mochten niet klagen, want ze hadden heel slecht weer voorspeld. Toen we terug waren op de camping barstte het dan ook los en hebben we de hele nacht niet geslapen van de donder en bliksem. In Amerika is alles extreem, dat hebben we nu wel geleerd.





woensdag 22 juni - Buffalo - Waterloo - 130 mijl ( 209km) - 3 uur
Vertrokken om 9.00 uur - (via Hwy5) en een camping gevonden om 12.15 uur. Heerlijk ruim, rustig plekje bij een rivier.
Het regent nog en is toch nog benauwd warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten