maandag 6 juni 2011

yellowstone 5/6/7 juni - dag 68/69/70

Zondag 5 juni - Jackson - West Yellowstone - 206 mijl - 9 uur - vertrek 8.30uur
Vandaag heerlijk zonnig weer, de route eerst door teton park genomen en daarna door Yellowstone, de route naar Madison en daarna naar Mammoth Hot Springs. De andere wegen zijn afgesloten. Iedereen zegt dat je Yellowstone niet moet missen, ze hebben gelijk, want wat een wereldwonders kom je hier tegen.
Want een schitterend stukje natuur. De eerste route was met bergen sneeuw van 2 tot 3 mtr hoog. Daarna iets minder sneeuw en dan kom je in een gebied waar van allerlei geiserbronnen de lucht inspuiten. Je kunt er in kijken en ziet de mooiste kleuren van blauw tot groen water, tot bruin en geel van alle mineralen die diep uit de grond omhoog komt. Het ruikt ook zurig en het water is kokend heet, dus het is ook erg warm als je er bij staat.Via vlonderpaden kun je bij heel veel geisers komen. Veel zie je het water hoog bij spuiten en anderen hebben alleen veel stoom. Veel wilde dieren gezien. Eland, Moose, Wolven, Bisons en een Beer.
Naar Mammoth gereden en daar zie je een wonderbaarlijk terrein met geisers, maar deze hebben zoutlagen achtergelaten. Wat hele mooie tekeningen geeft in het landschap. Weer terug gereden naar de West ingang en om half 6 een heerlijke camping gevonden in West Yellowstone. Blijven hier een dag langer omdat het heerlijk zon weer is met weer sneeuwbulten op de camping, Het plaatsje zelf is ook leuk om te bezichtigen.


Dinsdag zullen we om 6.00 vroeg vertrekken, omdat je voor 10.00 uur langs een weg door Yellowstone moet zijn, vanwege lawinegevaar

1 opmerking:

  1. Gaaf, hier ga ik ook heen als m`n nieuwe motorblok is geplaatst. Welke weg is dat met de Lawinegevaar?
    Groet Michael

    BeantwoordenVerwijderen