vrijdag 27 mei 2011

canada 25/26/27 mei - dag 57/58/59

woensdag 25 mei - powel river - chilliwalk - 142 mijl - 7 uur (incl. 2 boten van 2 uur)
Nadat oom Berend gisteren een heerlijke versgevangen zalm voor mij op de barbecue heeft klaar gemaakt, zijn we vandaag (om 8.00 uur) weer met onze reis verder gegaan.Waren veel wachttijd kwijt voor de boten. Het is koud en regenachtig weer. Via Vancouver op Hwy 1 naar chilliwack gereden, waar we een leuk plekje in een bos vonden voor de nacht. Alleen de snelweg was lawaaiig en het getoeter van de trein, maar door de harde regenbuien op de camper, viel het verkeersgeluid wat weg.
*
donderdag 26 mei - chilliwack - chase - 197 mijl - 3,5 uur
Vaia Hope naar Hwy 5 - via Kamloops - aan Hwy1 een camping gevonden in Chase. Een heel klein dorpje met een klein veldje, maar erg rustig en heel leuk aan een brede rivier. Onderweg veel sneeuw en veel wind,
met bevroren bomen onderweg. Dus blij met de kachel in de camper.
vrijdag 27 mei - chase - golden - 188 mijl - 4.5 uur - vertrek 9.00 uur
Komen er achter dat we weer een uur verschil hebben. Het is 1 uur later dan we dachten.
Een meer dan prachtige route gehad door rocky mountains, alleen weer allemaal sneeuw en gletsjers en heel veel water wat van de bergen naar beneden viel. Om te rijden was het niet super, maar het was een schitterende natuur. Weer regen en sneeuw. Eerst rijd je hoog in de sneeuw en je daalt iets, en komt een bocht om en ineens is het vriendelijker en de sneeuw wat minder. Om 13.30 (bleek 14.30) een leuk plekje gevonden in chase. Aangezien het weer erg regent gaan we maar wat kaarten in de camper en de administratie wat bijwerken, want we hebben voor het eerst weer wifi. Morgen gaan we Banff bekijken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten