dinsdag 10 mei 2011

LA 7/8/9/10 mei - dag 39/42

zaterdag 7 mei
om 9uur vertrokken - zonning 27gr. richting mojave - red rock canyon, weer rode rotsen
Na mojave is het meer een woestijn, alles droog en dor met veel vervallen en uitgewoonde huizen.
Veel militairegebieden. Los Angeles - wat een chaos van wegen, over en onder elkaar en 6 rijen breed en alles haalt je links en rechts in. Dus uitkijken geblazen. Een camping gevonden om 12.00 uur in van Nuys district. (181mijl 3 1/4 uur) Met een bus, daarna een soort metrobus en daarna met de metro naar de stad, kostte haast niets. Toen de bus chauffeur zei 25cent. keken we hem vreemd aan.De metrobus kostte 1,50dollar en van iemand kregen we toen dagkaarten, dus een koopje. LA is niet zo bijzonder. Het speciale is de walk of fame en de letters hollywood op de berg (in Hollywood) Daarna met de metro own Town.
Op broadwaystr. was het armoedig met vervallen gebouwen,in de juwelenbuurt (foto) stonden een paar mooie gebouwen. Terug bleek de laatste bus niet meer te gaan en moesten we 3,5km naar de camping lopen, terwijl we al veel gewandeld hadden in LA.
*
zondag 8 mei vertrokken om 9uur naar san simeon (206 mijl - 6.5uur)
zon en harde frisse wind, 24gr.
Hwy 1/via Ventura/Santa Barbara/Lompoc/Guadalupe/Morro Bay/San Simeon
eerst gestopt bij een leuk havenplaatsje Ventura (foto), daar zeeleeuwen gespot.
Na lompoc, lieflijke groen begroeide bergen (foto) met veel koolzaad. Weer heel anders, maar zeker mooi.
Bij San simeon zouden we doorgaan langs de kust, maar er was een grote rots 20km verderop op de weg gevallen, en je hebt geen zijwegen, teminste niet voor de camper.(Dit was al weken zo en blijft voorlopig ook een probleem)  Dus daar maar op een state park gestaan, zonder electra, dus heel erg koud s'nachts.
*
maandag 9 mei - vertrokken om 8.00 uur - koud
Vandaag een eind teruggereden en een nieuwe route gepland. rd41 naar visalia, ook lieflijke groene bergen.
Best een leuke route.  Vandaar via rd 198 naar sequoia nat. park, bij de ingang werden we tegen gehouden, want de route was niet geschikt voor een camper en je moest sneeuwkettingen gebruiken. Dus werden we naar een andere ingang gestuurd, die zoals ze zeiden 1,5 uur verder was. Dit bleken 2,5 uur te zijn. Via woodlake - rd 245 - dit bleek een heel erge bochtige, hoog steigende, smalle weg te zijn. Toen we op de splitsing kwamen dat we de rd180 de andere kant op konden nemen ,richting fresno of naar sequoia - Kings Canyon te gaan, wat nog een tijd rijden was, besloten we toch maar naar fresno te rijden en een andere camping opzoeken. Dit bleek een goede beslissing, want we kwamen in heel erg noodweer, met flinke windstoten en bliksem en stortbuien. Dus langzaam rijden. Doorgereden via rd 41 naar Oakhurst - High Sierra campground. We bleken daar alleen weer geen stroom te hebben, deze was door de bliksem geraakt. We zouden door de lange rit, daar uit eten te gaan, maar alle restaurants zaten zonder stroom, we konden nog ergens een broodje hamburger krijgen. S'nachts hadden we gelukkig weer stroom, dus ook warmte, want het was erg koud.(3gr)
*
dinsdag 10 mei - heerlijk weer - zonnig
lekker een rustdag genomen - heerlijk in het zonnetje gezeten en bijkomen van twee zware pechdagen.
Staan heerlijk aan een flink stromend beekje. Alle was eens gedaan. En de administratie bijgewerkt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten