dinsdag 31 mei 2011

sun valley 29/30/31 mei - dag 61/62/63

zondag 29 mei - radium hot springs - columbia falls - 211 mijl - 5 uur - vertrek 9.00 uur
Vandaag wat heiig, dus niet zo mooi om te filmen. Iets zonnig, koud en frisse wind.(14gr) .Hwy 93 naar de grens van USA - nog steeds hoge bergen met sneeuw op de achtergrond en vooraan heel lieflijke, groene bergen. Om 14.00 uur een camping in Columbia Falls. Hele nette schone camping, maar de hele nacht last gehad van een vervelende toeterende trein.
Maandag 30 mei - Columbia Falls - Sula - 116 mijl - 5 uur. Vertrek 8.30uur
 bewolkt en zonnig en 11 gr. Koude frisse wind
Hwy 93 naar Missoula - Sula. Eerst zonnig en bewolkt, later alleen bewolkt. Onderweg een klein plaatsje tegengekomen met salloons n.l. Conner. Hwy 93 is wel een prachtige route met om elke bocht weer een ander tafereel. Veel kleuren, dan weer veel groen, dan rood, dan geel etc. en veel groene bergen zijn bedekt met heel veel wilde bloemen. Op een camping in Sula om  13.30 uur. Een kleine camping, heel rustig aan een plas met grote springende vissen. Ze wilden alleen niet op de barbecue springen.

Dinsdag 31 mei - Sula - Sun Valley - 138 mijl - 7 uur
Hwy 75 richting Twinn Falls - via Salmon - Challis - Stanley.
Weer gaat het omhoog en zitten we weer in de sneeuw. Er ligt veel vers sneeuw, dus heeft het gisteren goed gesneeuwd. Ik verlang nu wel eens naar de warmte, zodat er geen kachel meer aan hoeft. Weer is het koud.
Maar we klagen niet, want de natuur blijft wonderschoon. Nog steeds hoge bergen. We zagen stoom uit de berg komen en toen we gingen kijken, bleek er een stroom water uit de berg te komen en dit water was kokend heet.
Het blijkt overal in de USA extreem weer te zijn. Doordat er in het noorden een koude jetstream jaagt, is het stukker kouder dan dat men gewend is. En onderin, zoals bij Florida hebben ze veel warmer en benauwder weer dan normaal. Dit betekent dat er tussen veel tornado's heersen, meer en vernietigender dan men gewoon is. Veel mensen zijn gedood. En ook de mississippi is overal overstroomd. Duizenden mensen zijn hun huizen kwijt. Ook zijn er branden en een aardbeving, waar ook doden zijn gevallen.We moeten echt alle dagen kijken waar we langs gaan om extreem weer te mijden.
We gaan nu naar Twinn Falls omdat daar een waterval is , die groter is dan de Niagara.
Vandaar richting Yellowstone, omdat dit heel hoog is (3000mtr) zullen we wel weer in de sneeuw komen.
Hopelijk de laatste. We hebben veel wild gezien, alleen nog geen beer, misschien in Yellowstone.
Nu een camping in Sun Valley, maar dit doet zijn naam geen eer aan. De benzine is gelukkig wel weer goedkoper, scheelt toch gauw 60 dollar op een tank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten