zondag 17 april 2011

15,16,17 april/dag 17/18/19

vandaag om 9uur vertrokken uit new orleans, weer zo benauwd met een hoge luchtvochtigheid.
We zaten 30km van jackson verwijderd en ik had een lokale mississippi radiozender met countrymuziek erop. Toen ik vreemde faxgeluiden hoorde met allerlei waarschuwingen over tornado's, met het advies om meteen naar de badkamer te gaan en mensen met een camper , om deze achter te laten en een schuiladres te zoeken. Maar in de hektiek krijg je niet mee waar dit precies voor geld en je hebt eerst een idee alsof je in een hoorspel terecht bent gekomen. Dus zijn we eerst maar eens bij een tankstation gaan informeren, waar dit nu precies was en wat het beste was dat we konden doen. De truckchauffeurs en de mensen achter de balie zaten ons aan te kijken van waar heb je het over. Dus maar weer doorrijden, maar de berichten werden steeds intensiever en hadden we door dat het voor de omgeving van jackson gold. Dat er wel 6 tornado's waren met een snelheid van 225km per uur, en ze waren erg verwoestend. Vrachtauto's werden zo maar opgetild. Ik voelde me niet plezierig meer en we zijn iets terug gereden om bij wesson 30km onder jackson een camping te zoeken. Deze vonden we in een park. We hebben aan het meer op een bankje naar de overkant van het meer de donkere luchten gevolgd, tot het golfballen begon te hagelen en we toch in de camper moesten schuilen. Het waaide stevig. Dit heeft van s'ochtends 11 uur tot s'middags 3 uur geduurd.
Er was veel vernield bij jackson en er waren 7 doden gevallen. De volgende dag reden we er langs en beseften we dat als we toch waren doorgereden, dat we er niet goed vanaf waren gekomen.
16 april  zaterdag
weer is veel frisser en toch nog volop zon en aardig veel wind, dus was het voor sjoerd pittig rijden om hem op de weg te houden. Zijn even gestopt in vicksburg, waar een markt was aan de mississippi. Daarna door gereden tot rosedale aan de mississippi en daar weer op een state park gestaan zonder voorzieningen.
De telefoon werkt ook nog steeds niet en is het wachten met e-mailen tot we in memphis zijn.
17 april zondag.
volop zon en een lekker fris windje en 27gr.
zijn aangekomen op een camping tegenover graceland van elvis. Dit hebben we bezocht en ondanks alle commercie, was het wel indrukwekkend om in het huis van elvis rond te lopen en te zien hoe hij heeft geleefd.Blijven morgen nog een dag om memphis te bekijken. Want vanaf deze camping kun je dat met een busje doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten