zaterdag 30 april 2011

canyon -28/29 april - dag 30/31



donderdag 28 april
vandaag vertrokken om 9.00 uur via hwy15 bij hurricane afslag rd 59 fredonia naar rd 89
(5000feet) 11.00 uur 20gr. zonnig en licht bewolkt, heerlijke dag. Tomtom houdt weer eens op en besloten maar een nieuwe te kopen. Rond 1 uur afslag rd 67 naar noord rim in de grand canyon was afgesloten, dus helaas maar doorgereden  . Door de vermillion canyon ook een pracht gebied met rood/gele kliffen. Op de rd 89 naar cameron gereden en daar een camping gevonden bij een indiaanse trading post, wat zijn de souvenirs daar duur. Sóchtends is het eerst heel koud, voor winterkleren en s'middags kunnen de zomerkleren weer aan. Geen wonder dat je verkouden wordt. Om 15.00 uur op de camping en vandaag 375km gereden in 4.5uur.
vrijdag 29 april
vertrokken uit cameron om 9.00 uur
hele heftige ijskoude winden, konden de camper amper op de weg houden. Steentjes die van de berg bliezen hebben een gaatje in de autoruit veroorzaakt.
Door de south rim van de grand canyon gereden en diverse malen uitgestapt bij uitkijkpunten. Wat is de canyon ongelooflijk groots en mooi. Huiveringwekkende afgronden.
Mooie camping gevonden bij grand canyon bij tusayan, veel ruimte en weinig campers , dus heerlijk rustig tegen een bosrand aan en met winkels in de buurt.
We dachten dat het half twee was, maar het bleek dat het weer een uur vroeger was.
Dus aankomst half 2 bleek half 1 te zijn
zaterdag 30 april dag 32
blijven hier maar een paar dagen. Vanochtend was het water bevroren.
Sjoerd is met een helicoptervlucht over de grand canyon gegaan om 9.00 uur.
Gaan vandaag wat wandelen over de grand canyon.

2 opmerkingen:

  1. wat een ongelooflijk mooi uitzicht zeg, de helikopter vlucht zal ook wel indrukwekkend zijn geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via de site van michael Kroese kom ik op jullie site terecht, ik geniet mee van jullie verhalen. Wij vertrekken as 14 mei ook weer voor een reis van 6 maanden door Amerika. Dus jullie kunnen zich voorstellen dat wij er naar uitkijken. Reis veilig en blijf gezond.
    Sil en Yvon van den Berg

    BeantwoordenVerwijderen